Ponovno odprtje teniških igrišč

TK Rogaška Crystal obvešča člane, članice in ljubitelje tenisa, da se teniška igrišča ponovno odprejo v ponedeljek, 27.4.2020 ob 15,00 uri. Igra se lahko po pravilih za upravljalce in uporabnike teniških igrišč v času ukrepov korona virusa, ki so objavljeni pri recepciji teniških igrišč in spletni strani kluba. Pred prvim igranjem je potrebno poravnati članarino za leto 2020, ki je enaka kot lansko leto.

Delovni čas :

ponedeljek – petek od 15,00 – 20,00 ure

sobota – nedelja od 10,00 – 12,00 ure in od 15,00 – 20,00 ure

Vljudno vabljeni !

NAVODILA ZA UPRAVLJALCE IN UPORABNIKE TENIŠKIH IGRIŠČ

V zvezi z izvajanjem Odloka o začasni splošni prepovedi gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih v Republiki Sloveniji ter prepovedi gibanja izven občin (Uradni list RS, 52/20), ki velja od 18. aprila 2020, navajamo navodila o ravnanju teniških igralcev na igriščih ter naloge, ki jih morajo izvajati upravljalci teniških igrišč.

1. Garderobe in skupni prostori (hramba teniških loparjev oziroma torb, košar z žogicam in rekvizitov) morajo biti zaklenjeni in jih igralci ne smejo uporabljati.

2. Igralci naj s seboj prinesejo le lopar in žogice, vsa ostala oprema se odsvetuje.

3. Igra na igrišču naj poteka posamično (single), pri čemer je potrebno ves čas zagotavljati minimalno razdaljo med igralcema – 1,5 metra ali več. Večje skupine (trije ali štirje igralci na igrišču naenkrat) so dovoljene izključno za člane skupnega gospodinjstva.

4. Igranje tenisa je dovoljeno izključno splošni javnosti za namen rekreativne športne dejavnosti prebivalstva in ne za organizirane trenažne procese športnikov tekmovalcev.

5. Iz igrišča se odstranijo vsi drugi pripomočki kot so grablje, pripomoček za ravnanje terena, metlica za čiščenje črt. Koše za smeti se postavi izven igrišč.

6. Prihod na igrišče naj bo največ 5 minut pred rezerviranim terminom igranja, igralci pa naj zapustijo prizorišče po koncu igre. Posedanje pred klubsko hišo prepovedujemo.

7. Uporaba pripomočkov za urejanje igrišč naj bo dovoljena le urejevalcem teniških igrišč.

8. Po končani igri se žogice obvezno spravi v pločevinko/plastenko za žoge. Zaradi potenciale prisotnosti virusov svetujemo, da ostanejo nedotaknjene vsaj 72 ur. 

9. Vlečka za čiščenje igrišča naj bo obešena na ograji ali nameščena na podstavku. Uporaba vlečke je dovoljena s predhodno umitimi ali razkuženimi rokami. 

10. Za preprečevanje morebitnih okužb naj si ob vstopu in izstopu s teniškega igrišča igralci razkužijo roke.

11. Zaradi preprečevanja nalezljivih bolezni rokovanje pred, med in po igri ni dovoljeno, razen, če igrate s člani svoje družine. 

12. Uporaba cevi za zalivanje igrišča je priporočena le urejevalcu teniških igrišč.

13. V primeru, da igralci ne upoštevajo priporočil za varno igranje, upravitelju svetujemo, da se kršitelja odstrani z igrišča.   

14. V skladu s priporočili in omejitvami NIJZ  je v teniških klubih obvezna uporaba zaščitnih sredstev in razkuževanje, kot velja za prodajna mesta npr. trgovine, banke, pošte. Igralci lahko vstopajo v prostore recepcije kluba le  posamezno in zanje veljajo enaka pravila ob vstopu, kot za obisk živilske trgovine. 

15. Onemogočiti je potrebno uporabo miz in klopi v okolici klubske hiše .

16. Če ste bolni ali imate katerega od simptomov respiratornega obolenja (kihanje, izcedek iz nosu, bolečina v grlu, kašljanje, povišana telesna temperatura, glavobol …) ostanite doma.

17. Držite se priporočene oddaljenosti od osebja/zaposlenih v klubu in sledite njihovim navodilom.

18. Prihod na igrišče naj bo največ  5 minut pred rezerviranim terminom igranja. Na igrišče pridite pripravljeni za igro. Odlaganje oblačil in drugih osebnih predmetov na skupne površine je prepovedano.

19. Po končani igri zapustite igrišče. Druženje ni dovoljeno. 

20. Prepričajte se, da na igrišču ni rekvizitov, kateri bi lahko potencialno vplivali na prenos virusa.

21. Izogibajte se fizičnemu stiku z drugimi igralci in njihovo opremo.

22. Preoblačenje na igrišču ni dovoljeno.

23. Hoja na nasprotnikovo stran za pregled odtisa žogice ni dovoljena. 

24. Upoštevajte splošna priporočila pristojnih organov glede zmanjšanja širjenja okužbe.

V primeru, da teniški klubi in njihovi člani ne bodo spoštovali navedenih navodil, ki veljajo za teniška igrišča, imajo pristojni organi pravico takšna teniška igrišča ponovno zapreti.

Ti ukrepi so začasne narave, verjamemo, da boste z doslednim upoštevanjem le-teh, lahko kmalu uživali na igriščih bolj svobodno.

                                                                                                      Izvršni odbor TK Rogaška Crystal

                                                                                                                   Vlado Kučan, predsednik