40. Mednarodno prvenstvo Slovenije za veterane in veteranke

Teniški klub Rogaška Crystal je letos organizator že 40. mednarodnega prvenstva Slovenije v tenisu za veterane in veteranke. Začetki tega tekmovanja segajo v leto 1978, ko smo s pomočjo magistra Pavla Jagodiča prvič v novi dobi uspešno organizirali ta turnir.

Ta teniška tradicija, v najstarejšem zdraviliško turističnem kraju v Sloveniji, je že od začetka prejšnjega stoletja. Prvi znani podatki o teniški igri in tekmovanjih s teniškim loparjem poznamo v Rogaški Slatini že od davnega leta 1912. V ženski konkurenci je takrat zmagala milostljiva gospa iz Prage in v moški milostljivi gospod iz Zagreba v takratnem Avstro-Ogrskem cesarstvu.

V začetnih letih smo imeli od 120 do 140 udeležencev od tega je bila približno polovica tujcev. Tekmovali smo med posamezniki in dvojicami, tako v ženski kot moški konkurenci v starosti od 35 let in sicer v starostnih skupinah s petimi leti razlike med njimi vse do 75 let, ki je najstarejša tekmovalna skupina. V začetku smo bili organizatorji TK Rogaška in teniško društvo veteranov Slovenije, pozneje pa so ta tekmovanja prešla pod okrilje svetovne organizacije ITF Seniors, ki organizacijo še naprej zaupa teniškemu klubu iz Rogaška Slatine in sedaj skupaj s Teniško zvezo Slovenije organizira to tekmovanje.

Letošnjega 40. mednarodnega turnirja, ki bo trajal od 31.5. – 3.6.2018, se bo po do sedaj zbranih podatkih udeležilo okrog 80 tekmovalcev in 20 tekmovalk. Od tega je tujcev skoraj polovica, ki prihajajo iz sosednjih držav Italije, Avstrije, Madžarske, Hrvaške, Nemčije, Slovaške, Češke, BiH, Moldavije, Rusije, Romunije in Nizozemske.

Vsakokratni in dolgoletni udeleženci oziroma ljubitelji teniške igre se vedno znova radi vračajo v Rogaško zaradi prijateljstva in športnega druženja, ki ga vedno zaključimo s pogostitvijo vseh udeležencev ob priložnostni razglasitvi doseženih rezultatov in podelitvi medalj in nagrad za športne dosežke.

Zmagovalci po kategorijah: