7. TRADICIONALNO SREČANJE TK ROGAŠKA IN TK BRESTANICA

V soboto, 13.2.2106 je bilo na pobudo glavnega sponzorja in organizatorja  Zlatko Vili Hohnjeca, organizirano že sedmo tradicionalno srečanje med ekipama TK Rogaška Crystal in TK Brestanica. Zgodaj zjutraj smo se v tenis hali Grand Slam hotela dobili člani VSTL tekmovalne ekipe : Zlatko Vili Hohnjec, Mirko Žerak, Iztok Majcenovič, Srečo Kopinč, Matej Korez, Bojan Šafranko,  Bojan Blažun, Frenki Drofenik, Robert Ožura in TK Brestanica : Uroš Šerbec (uspešen rokometaš), Primož Kozmus (svetovni in olimpijski prvak v metu kladiva), Tomo Rakar, Boštjan Omerzel, Mitja Orožen, Miran Pavlič, Marko Kenig in Drago Butkovič ter ob zajtrku, kratkem kramljanju opravili žreb za tekmo. Srečanje se je odigralo po pravilih IPTL (International Premier Tennis League).

Prvo so odšli na igrišče Srečo – Tomo, Iztok – Boštjan, Zlatko – Mitja in Frenki – Miran ter odigrali prva štiri tekme  tega zanimivega srečanja. Rezultati tekem : Srečo – Tomo 6:0, Iztok – Boštjan 6:2 , Zlatko – Mitja 5:6 in Frenki – Miran 6:5 . Nato sta sledili dve tekmi dvojic in sicer : Iztok, Boja Š. – Boštjan, Marko in Zlatko, Bojan B. – Primož, Uroš ter dosegli sledeče rezultate : Iztok, Bojan Š. – Boštjan, Marko 1:6 in Zlatko, Bojan B. – Primož, Uroš 6:4. Po polovici tekmovanja je ekipa TK Rogaške vodila z rezultatom 30 : 23 v seštevku dobljenih gemov. Za drugi del srečanja so štiri posamezna srečanja odigrali : Robert – Marko, Bojan Š – Uroš, Mirko Primož in Matej – Drago ter dosegli sledeč rezultate : Robert – Marko 6:3 , Bojan Š – Uroš 1:6 , Mirko Primož 6:2 in Matej – Drago 6:2. Na kar sta sledili še zadnji dve tekmi dvojic s sledečimi rezultati : Mirko, Matej – Mitja, Drago 6:1 in Frenki, Robert – Miran, Tomo 6:4. Končni rezultat je bil 61 : 41 za ekipo TK Rogaška. Na koncu se je odigral še super singl na osnovi izziva gostujoče ekipe in v kolikor bi to tekmo dobila ekipa TK Brestanica, bi dobila celotno srečanje. Vendar so domači tekmovalci v zasedbi : Bojan B., Iztok, Matej in Robert to srečanje dobili z rezultatom 9:3 ter tako izboljšali končni rezultat na 70:43.

Po srečanju je sledilo prijetno druženje ob kosilu, ki ga je sponzoriral Zlatko Vili Hohnjec, kateremu gre zahvala za kompleten dogodek. Svoj delček v mozaik uspešnega dogodka so pa dodali ostali člani ekipe TK Rogaška z Iztokom na čelu.