ROGAŠKA OPEN 8 – 11 LET

 

V soboto, 6.2.2016 se je pričel turnir Rogaška open 8 – 11 let. Zjutraj se je turnir pričel v kategoriji tenis MIDI deklice, kjer je 12 deklic odigralo Round Rubin sistem v štirih skupinah po 3 in najboljši dve iz vsake skupine sta se uvrstili na glavni turnir. Glavni turnir je dobila Špela Rijavec iz Kočevja, ki je premagala Michelle Pernat z rezultatom 2 : 0.

V kategoriji MIDI dečki je bilo prijavljenih 16 udeležencev, ki so odigrali RR v štirih skupinah po štiri. Prvo dva uvrščena iz vsake skupine sta se uvrstila na glavni turnir. Zmagovalec MIDI tenisa je Blaž Šteblaj iz TK Benč Ljubljana, ki je premagal Andraža Rozmana z rezultatom 2 : 0.

V kategoriji MINI deklice je bilo prijavljenih 16 udeleženk, ki so odigrale RR v štirih skupinah po štiri. Prvo dve uvrščeni iz vsake skupine sta se uvrstili na glavni turnir. Zmagovalka MINI tenisa je Emma Hrnčič iz TK BOBO Ljubljana, ki je premagala Natalijo Djošan z rezultatom 2 : 0.

V tej kategoriji so igrale tudi štiri deklice iz domačega kluba in sicer Anja Chiara in Mia Kantoci, Lina Jerkovič ter Zara Blažun. Med osem najboljših se je uspelo uvrstiti Lini Jerkovič. Lina je zmagala dve tekmi, medtem ko Mia, Anja Chiara in Zara pa po eno.

V kategoriji MINI dečki je bilo prijavljenih 8 udeležencev, ki so odigrali RR v dveh skupinah po štiri. Prvo dva uvrščena iz vsake skupine sta se uvrstila na glavni turnir. Zmagovalec MINI tenisa je Luka Petrovič, ki je premagal Andraža Rozmana z rezultatom 2 : 0. V tej kategoriji smo imeli tudi domačega predstavnika in sicer je igral Maj Blažun. Vsem našim tekmovalcem je bil to prvi turnir in tako so lahko malo okusili turnirsko vzdušje.

V nedeljo se je  turnir nadaljeval še v konkurenci do 10 in 11 let. V kategoriji dečki do 10 let je bilo prijavljenih 12 otrok. Zmagovalec turnirja je Iztok Mark Lunder, ki je v finalu premagal Nika Gaber Boleta z rezultatom 6 : 1. V kategoriji deklice do 10 let je zmagala Lija Mumlek, ki je premagala vse tekmovalke z rezultatom 6 : 4.

V kategoriji dečki do 11 let je bilo prijavljenih 15 otrok. Zmagovalec je Iztok Mark Lunder, ki je vse tekme dobil z rezultatom 6 : 2. Zmagovalec tolažilnega turnirja je Martin Topič. Turnir deklic do 11 let je zmagala Luša Pečovnik Wutt.

Zaradi specifike tega turnirja je bilo angažirano večje število članov TK Rogaška Crystal. Vodja tekmovanja je bil Brane Pucelj, za sprejem in evidentiranje tekmovalcev so bili odgovorni  Janez Siter , Jože Bertalanič, Vida in Dani Siter ter Katja Poharc . Prav tako je bilo potrebno večje število sodnikov in sicer : Jasin Napast, Staša Krajnc, Grega Gros, Petar Štih, Iztok Majcenovič, Bojan Blažun, Bojan Šafranko, Miho Bjelovočić, Žiga Kovačič in Nino Šiljeg. Na zadovoljstvo staršev,  tekmovalcev  in tekmovalk ter vrhovnega sodnika Boruta Dereanija so delo opravili z odliko, zato gre posebna zahvala prav vsem, ki so kakorkoli  pripomogli k zelo uspešni izvedbi turnirja. Vsi udeleženci turnirja so dobili praktične nagrade, Cockto, ki jo je doniral Atlantic Trade ter diplome, štirje prvouvrščeni v vsaki kategoriji pa še pokale.